Moss en Algen Uit dakgoten verwijderen

De groei is vaak meer uitgesproken op de noordelijke delen van daken, omdat ze de neiging hebben langer te blijven. Grote bomen die veel schaduw op een dak produceren, kunnen ook de groei van mos en algen bevorderen, zoals blijkt uit mijn eigen westelijk dak. Het was vroeger bedekt met mos en algen. Latex spuiten in rotterdam De ochtenddauw en regenval gaan langzaam verdampen op deze oppervlakken door de minimale hoeveelheid direct zonlicht die deze dakoppervlakken ontvangen.
Moss is van groot belang voor mij, omdat het absoluut de levensduur van onbehandelde hout- en asfaltdakmaterialen kan verkorten. De dikke mosgroei met zijn ondiep wortelsysteem houdt de dakmaterialen vochtig gedurende langere tijd en dit vocht bevordert houtrot en kan de asfalt in gordelroos doen en verteren.
Wees veilig op uw dak
Je mag het niet goed doen om op een dak op te staan. Ik weet dat veel mensen die bang zijn op een laag helling dak veel minder een steile.
Gelukkig gaf God mij de no-fear factor met betrekking tot het lopen op daken. Je moet ze respecteren, maar het is veilig als je weet wat je doet.
Ten eerste is het gevaarlijk om op een nat dak te lopen, vooral met mos en algen. De algen worden zo glad als ijs.
Gordelroos kan los zijn, losbreken en glijden als je er op stapt.
Loop leunend in het dak en houd een laag profiel. Als u begint te glijden, probeert LAY FLAT zo veel mogelijk oppervlak te creëren om uw dia te vertragen of te stoppen.

Hoe maak je mos en algen schoon
Gelukkig is de mos vrij makkelijk te verwijderen. Gebruik een standaard borstelschrobborstel op een pool en druk de borstel op het dak om het moeraswortelwortelsysteem van de gordelroos te scheuren. Zet het dak niet op als u de band tussen de kiezellagen kan verbreken.
Let op hoe het mos typisch begint te groeien bovenaan de verticale gleuven tussen gordelroos. Deze gebieden van asfalt gordelroos zijn de laatste plaats die water verdampt van een dak. Zodra de mos is verwijderd, inspecteer deze slots om ervoor te zorgen dat de gekleurde keramische korrels nog steeds op zijn plaats zijn. Als de korrels weg zijn en u alleen de binnenste glasvezelmat van de kiezel ziet, is uw dak goed onderweg om te worden vervangen.
De groene en zwarte algen zijn volgens mij niet schadelijk voor het daadwerkelijke dakmateriaal omdat ze geen wortels ontwikkelen. Ze zijn meer van een esthetische kwestie, omdat ze het dak er verschrikkelijk uitzien. Beide algen kunnen van het dak worden gereinigd, maar de groene algen zijn veel makkelijker te verwijderen dan de zwarte algen.
Vermijd Chlorine Bleach – Dit is Giftig!
Het is verstandig om chloorbleekmiddel te vermijden als dak reiniger. Chloor – bleek kan de natuurlijke kleur van houten dakbedekkingen verwijderen.
Chloor – bleek, zelfs verdund met water, zal de vegetatie op de grond doden als het op de grond loopt als het uit het dak wordt gespoeld. Mijn één buurvrouw heeft systematisch twee specimen esdoorn bomen naast haar patio vermoord omdat ze chlorine bleek gebruikt om de algen uit haar patio elke lente te verwijderen. Ik heb haar gewaarschuwd om te stoppen en ze dacht dat ik een idioot was.
Chloorbleek kan de corrosie van metalen goten en downspoutsystemen versnellen. Als het druppelt op een houten dek onder je dak, zorgt het ook voor een versnelde corrosie van de balken, nagels, schroeven en andere metalen structurele connectoren.

Stain Solver is een goed schoonmaakmiddel

De beste dak reiniger, naar mijn mening, is niet-giftig Stain Solver zuurstof bleekmiddel. Stain Solver is gecertificeerd organisch en is een poeder dat u met warm kraanwater mengt.
Het doet een fantastische taak om algen uit daken te reinigen. Veel klanten hebben vóór en na foto’s van het in gebruik gezonden.
Het is best om de Stain Solver oplossing op een koel dakoppervlak toe te passen, bij voorkeur op een bewolkte dag. Als u het dakoppervlak nat houdt met de oplossing gedurende 20 minuten, en dan het dak oppervlak gemakkelijk schrobt, komen de algen zonder problemen.
Ernstige gekleurde daken kunnen meerdere toepassingen van de Stain Solver-oplossing vereisen. De oplossing helpt ook om de grip van de ondiepe moswortels los te maken.

Zodra het dak schoon is, kan u mos- en algegroei verhinderen door koper op het dakoppervlak te brengen.
Dikker koper kan erg duur zijn. Ik ontdekte dat koper strips die slechts 3 ounces per vierkante voet wegen, een uitstekende job verrichten.
Ik heb besloten om dit koper te verkopen samen met de juiste nagels als een pakket. U moet massief koper of roestvrijstalen nagels gebruiken bij het installeren van koper of u krijgt een galvanische reactie en de andere nagels zullen corroderen.

Plaats koper op de bovenkant van het dak. Als de afstand van de top van de nok naar de goot of eave lijn 25 voet of minder is, zet dan gewoon een 12 inch breed koper boven de bovenkant van de nok.
Realiseer dat u MOET GEBRUIKEN stevige koper of roestvrij stalen nagels of een galvanische reactie zal elke andere nagel corroderen.
Ik sluit de 2,5-inch ring-schacht koper nagels die je nodig hebt om het koper te beveiligen.

Elke keer dat het regent, wassen sommige koper ionen op het dak en creëren een vergiftigde omgeving die zowel de mos als de algen niet houdt. De ionen worden door ultraviolet licht (UV) van de koperstrip verwijderd. Vijf procent van het UV-licht van de zon bevat krachtige fotonen die overal uit elkaar raken
Wees geduldig omdat het koper uiteindelijk een kenmerkende donkerbruine bruin zal veranderen en dan de klassieke groene kleur. Als u klaar bent met het installeren van een nieuw asfalt schilendak, wilt u dit koper installeren om het leven van de gordelroos dramatisch uit te breiden.
Ik was de eerste persoon ter wereld om te ontdekken dat koper het leven van asfaltgordel door DECADES uitbreidt. Kijk naar deze foto van definitief bewijs:

Over zink
Zink werkt ook om de groei van algen en mos te stoppen.
Het kopermateriaal werkt veel beter om daken te vergiftigen dan zink. Zink is inderdaad effectief, maar koper is geneigd om een ​​betere baan voor een langere periode te doen. De koperstrips zijn makkelijk te installeren en ze hebben de neiging om in het dak te mengen zodra het glanzende koper begint te oxideren en de kenmerkende donkerbruin te veranderen.

Huur een Pro in?
Schoonmaken van daken kan gevaarlijk zijn.
Onthoud wat ik al zei over hoe algen die nat worden is vaak zo glad als nat ijs?
Als u dit zelf wilt proberen, werk dan op droge delen van het dak en bereik zijwaarts om de delen van het dak te reinigen en schoon te maken met reinigingsoplossingen. Zodra een dak schoon is, zijn ze vaak niet te glad als ze nat zijn. Draag schoenen die een uitstekende tractie hebben. Zitten en werken op het dak in plaats van staande verlaagt uw zwaartepunt en minimaliseert uw kans om uit het dak te vallen.

En met koperen munten ?

Koperen munten zouden zo lang werken als je * genoeg * munten installeert. Je moet het vierkante inch gebied vergelijkbaar hebben met de blootgestelde koperdrager. Echter, besef dat moderne pennies een kleine hoeveelheid koper in hen hebben. Vóór 1982 waren alle munten, behalve tijdens WO II, wanneer ze van staal waren gemaakt, 95 procent kopergehalte en 5 procent zink. Na 1982 werd de verhouding 97,5 procent zink en 2,5 procent koper. De dunne koperbekleding draagt in geen tijd op het dak en zink zorgt niet voor zoveel bescherming als koper.
Het is beter om een dunne strook koper aan te brengen. Zorg ervoor dat u voor elke 25 voet dak onder het koper minstens 6 centimeter heeft blootgesteld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *