Kosten operatie van staar bij honden

kosten operatie staar

Staar is een aandoening die niet alleen bij mensen voor kan komen, ook katten kunnen last krijgen van staar. Meestal zie je dit verschijnsel op oudere leeftijd optreden. Staar is een vertroebeling van de lens. Wanneer je kat last heeft van staar kun je ervoor kiezen om dit operatief te laten verwijderen. Er zijn verschillende operaties waarmee je staar kunt verwijderen.

Om er zeker van te zijn dat je de juiste operatie voor jouw kat kiest is het raadzaam dit goed te overleggen met je dierenarts. Per operatie zijn er ook verschillende kosten. Deze kosten kunnen erg hoog oplopen. Wanneer je een dierenziektekostenverzekering hebt, is de kans aanwezig dat jouw verzekering deze kosten gedeeltelijk of zelfs volledig dekt.

Wat is staar?

Wanneer je kat last heeft van staat kan dit erg vervelend zijn voor je kat. Staar is een vertroebeling van de lens. Een ander woord voor staar is ook wel cataract. Wanneer je kat op leeftijd is, dan is de kans op staar groter. Maar staar kan ook bij jonge katten voorkomen, zo valt staar ook in de categorie erfelijke aandoeningen bij katten. Wanneer een kat last heeft van suikerziekte kan dit gepaard gaan met klachten zoals staar.

Wanneer je kat staar heeft wordt zijn zich hierdoor belemmerd. Wanneer het donkerder wordt krijgt je kat last met zien. Wanneer je staar niet op tijd behandeld kan dit ook zorgen voor blindheid. De kosten voor een behandeling kunnen flink oplopen. De goedkoopste verzekering kat te vergelijken, kun je ervoor kiezen om je kat te verzekeren. Dan kunnen deze kosten deels of zelfs volledig worden vergoed

Symptomen

Staar is een aandoening die vaak gepaard gaat met suikerziekte. Wanneer je merkt dat je kat meer drinkt dan normaal, vaker moet urineren, meer eet en toch mager wordt kan dit duiden op bijvoorbeeld suikerziekte. Staar gaat in de meeste gevallen samen met suikerziekte.

Operatief staar verhelpen

Wanneer staar erg vervelend begint te worden kun je kat hier ernstige hinder van ondervinden. Dit kan zelfs blindheid tot gevolg hebben. Om dit te voorkomen kun je ervoor kiezen om je kat te laten opereren. Bij een operatie wordt de troebele lens verwijderd. Na de operatie kan je kat weer normaal zien, toch blijft het minder dan voorheen.

Wat kost een staaroperatie bij mijn kat?

Wanneer je kiest voor een staaroperatie bij je kat zijn hier vaak al de nodige onderzoeken aan vooraf gegaan op de diagnose staar te stellen. Als we kijken naar de kosten van een dergelijke operatie zijn de kosten per kliniek verschillend. Dit kan afhangen van bijvoorbeeld materiaal dat wordt gebruikt. De kosten voor een staaroperatie liggen zo tussen de €1000,- en €1500,-. Overleg met je dierenarts wat voor jouw kat de beste oplossing is, op deze manier kun je de beste keuze maken die voor jou maar ook zeker voor je kat de beste is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *