Hoe u de beste aannemer vind!

dakkapel

Beste Mark: Het dak in mijn huis is gewoon een groot vlak gebied. Ik heb vergelijkbare stijlhuizen gezien die een dakkapel op het dak hebben. Deze structuur maakt het huis veel interessanter. Wat is er nodig om een ​​dakkapel toe te voegen nadat een huis al is gebouwd? Kan je er een toevoegen als het dak is gebouwd met moderne kussens? Is dit een baan die een gemiddelde huiseigenaar kan doen? Wat zijn de belangrijkste aspecten van de baan?
Geachte Marieke: Je hebt  gelijk. Deze miniatuurhuizen die u op een dak vindt, worden door vele namen genoemd. Ik heb in mijn carrière gehoord, houthakkers hutten, zolderkasten en zelfs dakdekkers. Het punt is dat ze een zeer opvallende architectonische eigenschap zijn, en ze kunnen het dak van een huis veel meer interessant maken.

Het goede nieuws is dat u een dakkapel kunt toevoegen aan een bestaand dak. Het slechte nieuws is dat het geen doe-het-zelf werk is. Ik zeg dat u ervan uitgaat dat u een beperkte timmerwerk- en dakbedekking heeft. De dakkapel vereist dat u, of de persoon die het bouwt, een compleet begrip van dakkapellen heeft van vrijwel elk type. Als u deze vaardigheid niet hebt ingesteld, zult u zeker in uw dak lekken.
Als uw huis traditionele dak sparren en een zolder heeft, kunt u een functionele dakdekkers toevoegen die u kunt binnengaan, een raamzitje installeren en een echt raam openen. Als je huis met kussens is gebouwd, kun je een make-believe dormer installeren die goed uit de straat kijkt, maar je ziet het niet als je je hoofd op de zolderruimte boven je huis opsteekt.
In het geval van kussens zal de dakkapel waarschijnlijk net decoratief zijn en is verbonden met de bovenkant van het dakoppervlak. U kunt snoeien snijden en aanpassen om een ​​echte dakkap te maken, maar het is erg complex en het vereist een raadpleging en plan van een erkende bouwkundige ingenieur die vertrouwd is met trusses. Aangezien je niet effectief een zolderruimte kunt gebruiken die gevuld is met kussens, kun je ook de decoratieve dormer maken en dwaas-buren-en-verbygangers spelen.
Laat me kort omschrijven wat er bij het toevoegen van een koepel aan een bestaand huis is, en je begint te begrijpen waarom het een baan is voor een pro.
Het eerste wat ik zou doen is ervoor te zorgen dat ik een goed plan opstel dat op schaal is. U wilt ervoor zorgen dat de dakkapel niet te klein of te groot is. U kunt hier een gevoel van krijgen door te kijken naar huizen die dormers hebben die u aantreffen. Niets lijkt erger dan een kleine dakkamer op een massief dak.
Zodra ik een plan heb, ontvang ik de nodige vergunningen. Dit kan meer een uitdaging zijn dan je denkt.
Met een vergunning in de hand, nu is het tijd om te gaan werken. Ik begin met het afbreken van het dakmateriaal in het gebied waar de dakkamer op het dak wordt geplaatst. Deze ene taak zou de gemiddelde huiseigenaar bang maken, want alles wat ze kunnen denken is wat er gebeurt als het regent.
Daarom heb je Plan B. Dat is een grote waterdichte zeep en timmerhout waarmee je het gehele deel van het dak volledig kunt bedekken als er een storm op je weg komt. Jaren ervaring heeft me geleerd om nooit zo’n project te starten, tenzij ik drie dagen van uitzonderlijk weer gegarandeerd heb zonder regen in de prognose. Maar het is goed om bereid te zijn.
Als u een dakkapel op een dak met gemeenschappelijke spanten creëert, moet u de spiegels aan beide zijden van de plaats waar de dakmaker wordt, verdubbelen of verdrievoudigen. Aangezien u twee of meer balken snijdt om het gat voor de dakkapel te maken, moet de belasting van die snijbouten naar de balken aan weerszijden worden overgedragen. Ik zei dat dit niet makkelijk zou zijn.
Zodra u het gat hebt gecreëerd voor de dakmer, moet u het nu beginnen te bouwen. De drie muren die de voor- en zijkanten van de dakmaker vormen, hebben allemaal hoeken die de helling van uw dak complimenteren. Je moet ook een klein dak op je dakmaker bouwen. Nu wordt het pijnlijk duidelijk waarom u tijdens uw middelbare school meetkundeklasse aandacht had moeten schenken.
Ik geloof dat je begint met de foto van hoe veel het gaat om het werken aan een schuin oppervlak en alle verschillende dingen die je moet weten om een ​​baan als dit te voltooien. En om te denken dat ik het oppervlak net heb gekrast. Er zijn veel andere gedetailleerde onderdelen van deze baan die uren zouden duren om over te brengen.
Naar mijn mening zijn de meest kritische aspecten van het opbouwen van een dakdak de structurele en dakflitsende componenten. De lasten op een dak zijn belangrijk, en je moet ervoor zorgen dat als je in een dak kapt, weet je wat je doet. Voeg hierbij het toegevoegde gewicht van de echte dakmer toe. De materialen die in de dakmeren gebruikt worden, kunnen gemakkelijk duizend pond naderen.
Om de dak verbindingen in een dak waterdicht te maken, moet u weten over stapflitsen, tegen flitsringen, dalingsflitsen en basis-, hoofd- en zilverflitsen. U weet ook beter hoe u flitsringen soldeer, aangezien u de onderste hoeken van de basisflits moet solderen waar de voorwand hoeken van de koffer contact opnemen met het bestaande dak. Het is allemaal erg complex.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *