Beleggen in een hedgefonds? Of toch de BuffettMethode?

warren-buffet methode

Beleggen in een hedgefonds? Of toch de BuffettMethode?

Je hebt besloten dat je een deel van jouw vermogen in een hedgefonds wil steken. Nu is het enkel nog een kwestie van het vinden van het juiste hedgefonds, zodat je jouw vermogen in dit fonds kunt investeren. Het vinden van het juiste hedgefonds klinkt als een vrij eenvoudige taak, maar dit is toch lastiger dan je denkt. Er zijn namelijk verschillende soorten hedgefondsen, die allemaal weer andere strategieën hanteren. Om het beste hedgefonds te kunnen vinden, is het belangrijk om te weten welke fondsen er precies zijn. Daarom worden de verschillende soorten hedgefondsen in dit artikel kort omschreven.

Een global macro hedgefonds

Een zogeheten global macro hedgefonds is een fonds waarbij verschillen worden veracht in het rendement. Het gaat om het rendement van verschillende beleggingscategorieën. Dit maakt het global macro hedgefonds een vrij breed fonds, dat in diverse beleggingscategorieën investeert.

Een distressed securities hedgefonds

Een distressed securities hedgefonds helpt ondernemingen in een moeilijke situatie op financieel gebied. Dit doet het fonds door aandelen bij te kopen. Uiteraard worden er wel alleen aandelen gekocht van ondernemingen die nog een toekomst hebben.

Een equity long-short hedgefonds

Een equity long-short hedgefonds verwacht verschillen in rendement, maar dan tussen verschillende categorieën van aandelen of de aandelen zelf.

Een merger arbitrage hedgefonds

Een merger arbitrage hedgefonds koopt aandelen van een bedrijf en gaat er vanuit dat er op die aandelen een bod zal worden gedaan. Dit bod verhoogt de koers van het betreffende aandeel, waardoor er winst wordt gemaakt.

Een fixed income arbitrage hedgefonds

Tot slot is er nog het fixed income arbitrage hedgefonds. Dit fonds past prijsverschillen en uiteenlopende markten toe voor vastrentende waarden en afleidingen daarvan. Het gaat vaak om zeer kleine prijsverschillen, maar hier wordt wel winst mee gemaakt.

Geen vermogen voor een hedgefonds? Maak gebruik van de BuffettMethode

Met de BuffettMethode kun je al succesvol beleggen vanaf 200 euro. En de software? Ja die kun je nog volledig gratis gebruiken! De BuffettMethode maakt gebruik van 100 jaar oude data, deze word geanalyseerd en op basis hiervan worden geschikte valuta’s of grondstoffen aangekocht, dit gaat allemaal met kleine bedragen van 20 euro. De BuffettMethode is momenteel nog gratis te gebruiken in Nederland, maar op = op. Want dit is alleen voor de eerste 150 aanmeldingen! Ben je nieuwsgierig geworden? Lees eerst de recensie over de BuffettMethode, voordat je eraan begint.

 

Comments are closed.