10 manieren om duurzaam te renoveren

10 manieren duurzaamheid

1. Vloeren
Reclaimed houten planken hebben voor de hand liggende eco-credentials en het extra voordeel dat ze geperforeerd zijn, zodat ze niet knippen zodra ze zijn geïnstalleerd. Steigerplanken zijn robuust en relatief makkelijk aan de bron, met een karakteristieke patina die goed werkt op de vloeren en in de muren.

Kurk is een ander hernieuwbaar materiaal dat goed werkt onder de voeten. Dezelfde boom kan meer dan 200 jaar voor Kurk worden geoogst, en elke geoogste kurkboom fixeert tussen drie tot vijf keer meer koolstof. Net als tapijt heeft het uitstekende thermische en akoestische eigenschappen, is zacht en veerkrachtig, met als extra voordeel dat ze waterdicht en afneembaar zijn.

2. Milieuvriendelijke verf
De markt voor milieuvriendelijke verf is aanzienlijk gegroeid en DIYers worden nu verwend als ze winkelen voor lage of geen VOC-verf (verf zonder chemische ingrediënten die verdampen in de atmosfeer als de verf droogt). Deze presteren even goed als conventionele verf, met een uitstekende kleur, dekking en duurzaamheid zonder enige schadelijke toegevoegde oplosmiddelen. Klik hier voor een lijst van natuurlijke verfleveranciers.

3. Gerecycleerde oppervlakken
Als u uw keuken vervangt, overweeg dan het plaatsen van een gerecycleerde werkplaats. Fabrikanten bieden op maat gemaakte oppervlakken en splash backs die afvalstoffen zoals glas en beton omzetten in hedendaagse, functionele werkbladen. Op dezelfde manier produceert de Eco Friendly Tile Company koolstof neutrale porseleinen tegels gemaakt van gerecycleerde televisieschermen en autoruiten. Het Amerikaanse bedrijf Eco Friendly Flooring heeft een stijlvolle lijn van gerecycled aluminium en cement tegels voor muren en vloeren.

4. Natuurlijke verlichting
Zorgvuldig gepositioneerde spiegels en reflecterende oppervlakken zullen het licht aanmoedigen om een ​​pokey room te springen, maar als u een raamloze kamer heeft die volledig gebaseerd is op kunstlicht, overweeg dan een zonnetunnel te installeren. Dit zijn discrete plafondpoten die licht uit het dak kanaliseren, waardoor diffuus daglicht door de ruimte wordt verspreid.

5. LED verlichting
Kunstlicht staat voor ongeveer 15% van de gemiddelde binnenlandse energierekening, maar dat kan gemakkelijk verminderd worden als u uw verlichtingssysteem van gloeilampen (die slechts 10% van de elektrische energie omzetten in het licht – de rest als warmte verspilt) verandert LEDs. Deze vereisen een vergelijkbaar lage hoeveelheid energie, en zijn een veel duurzere bron van kunstmatig licht. Ze werken het best met track en recessed verlichting, en kunnen maximaal 22 jaar duren.

6. Ontwerp-design
Ongeveer een vijfde van de verwarming van het huis is verloren door de ramen, volgens onderzoek dat door het Engelse erfgoed is uitgevoerd, waarbij de meeste van de warme lucht door de gaten in de frames raken, in plaats van het glas. Effectieve droogtebestendigheid kan het warmteverlies met tot 86% verminderen. Download de Engelse erfgoedgids hier voor de ontwerp-proofing vensterbanken (pdf). Brievenbussen en open haarden dragen ook bij tot warmteverlies. Ontwerp uw voordeur met een energiezuinige Eco Flap, en blaas een schoorsteenballon op om de warme lucht in te houden en roerig uit te trekken.

7. Groene dakbedekking
U kunt uw huis isoleren en de biodiversiteit van uw tuin tegelijkertijd verhogen door een kleinschalig groen dak te installeren. Groene daken creëren niet alleen een mini microklimaat, maar beschermen ook uw dak membraan tegen blootstelling aan de elementen en helpen de kosten van energie te verminderen. Grond is een zeer effectieve isolatie wanneer het droog is. Druppelplattegrond daken en zelfs dakbedekkingen kunnen ook worden omgezet in wilde dieren. Bekijk de levens dak van de levende daken op groene daken (€ 11,65).

8. Badkamerapparaten met lage stroom verbruik
Uw toilet gebruikt meer water dan elk ander huishoudelijk apparaat – tot 30% van het totale water dat in het huis wordt gebruikt – met meer dan 13 liter water per spoel. Als uw badkamer te wijten is aan een upgrade, overwegen dan uw moeras te vervangen door een low-flow model. Zelfs als u al een low-flow model hebt, kunt u het waterverbruik nog meer verminderen door een dubbele spoel te installeren (één knop voor vloeistof, een ander voor vaste afvalstoffen), van maar liefst 15 pond. Een low-flow douchekop zal ook helpen om ervoor te zorgen dat er minder water spoelt om je plughole elke ochtend.

9. Open haarden
Brandend hout is een duurzame manier om uw huis te verwarmen, mits u het goed doet. Open haarden zijn slechts ongeveer 20-25% efficiënt in vergelijking met moderne houtkachels, die 80% efficiënt kunnen draaien. Als u de ruimte hebt, kan een houtkachel met een bak koker uw woonkamer verwarmen en warm water geven en tegelijkertijd de ketel koken. Raadpleeg de handleiding van de Energiebesparende Trust voor de voor- en nadelen van het installeren van een houtbrander.

10. Meubels opknappen
Ten slotte, als uw duurzame muren, ramen, vloeren en fittingen op zijn plaats zijn, is het zinvol om uw ruimte op te vullen met gerecycleerde meubels die anders bestemd zijn voor stortplaatsen. Ebay terzijde, er zijn talloze online emporiums om te schuren, elk met hun eigen lijn in industriële, rustieke en retro chic. Als je geen fan bent van de vintage esthetiek, is het nog steeds heel erg mogelijk om op te wekken. De laatste golf van recyclen deconstrueren en herstellen Ikea stalwarts – blader hun hacks hier voordat de Zweedse advocaten hun inhalen …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *